علائم اولیه و دیررس گرسنگی در نوزادان چیست؟


بسیاری از والدین جدید، برای شیردهی به نوزاد خود، منتظر صدای گریه او هستند. باید آگاه باشید که گریه علامت دیررس گرسنگی است و میتواند آرام شدن و پستان گرفتن مادر را مشکل کند.
نشانههای زودرس تشخیص گرسنگی نوزاد
- افزایش هوشیاری،
- جمع کردن دست و پا(اندامها) ،
- حرکات دهان و زبان،
- صداهای ظریف،
- جستجوگری با دهان،
- مشت کردن دست و به دهان آوردن،
- مکیدن انگشت یا دست.
نشانههای سیری نوزاد
- مکیدنهای غیر تغذیهای(خیلی از نوزادان برای حس عاطفی عادت به مک زدن دارن)،
- توقف بیشتر بین تسلسلهای مکیدن،
- جدا شدن از پستان،
- محو علائم گرسنگی،
- آرامش و به خواب رفتن است.
گریه نوزاد ناشی از گرسنگی
تغذیه مکرر از پستان، حملات گریه را کاهش میدهد. باید تلاش کرد گریهها به حداقل برسد. گریه علامت دیررس گرسنگی است و شیرخواری که طولانی گریه میکند، ممکن است خیلی خسته و دچار اضمحلال شده بدون شیرخوردن خوابش ببرد.
همچنین یادتان باشد، اگر نوزاد برای شیرخوردن بیدار نمیشود، باید هر ۴ساعت یکبار بیدارش کنید تا شیربخورد(خطر افت قند خون). برای اطلاعات بیشتر مقاله دلایل گریه نوزاد را مطالعه کنید.


یک توصیه برای شیردهی صحیح
توصیه میشود که شیرخوار، پستان اول را خوب خالی کند و سپس به پستان دیگر گذاشته شود. نباید مادر مکیدن شیرخوار را قطع کند تا به پستان دیگر گذاشته شود. به طور معمول، شیرخوار بعد از تخلیه کافی پستان اول، آن را رها میکند.
- منبع: کتاب راهنمای تغذیه با شیرمادر، آکادمی اطفال و کالج زنان و مامایی آمریکا
منتظر نظرات ارزشمندتان در رابطه با موضوع نشانههای گرسنگی در نوزاد و شیرخوار هستیم. اگر فکر میکنید که نظر شما به دیگر مادرها برای یافتن زمان زودرس شیردهی به نوزادشان کمک خواهد کرد، ممنون میشویم که نظرات خود را در زیر همین مقاله، در همین صفحه، برای ما بنویسید. ما با عشق نظرات شما را می خوانیم.


درباره زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچههای بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کردهام. از همان سالها به نوعی مادر معنوی بچههای بهزیستی بودهام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچهها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقهمندی به بچهها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچهدار شدن در والدین جا بیاندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.
سایر نوشته های زهرا نوایی
دیدگاهتان را بنویسید