ویژگی ها و تغییرات بدن در سه ماهه دوم بارداری
به سه ماهه دوم بارداری خوش آمدید. سه ماهه دوم، از هفته چهاردهم آغاز شده و تا هفته بیست و هفتم به طول میانجامد.
شروع سه ماهه دوم بارداری
سه ماهه دوم بارداری، برای بسیاری از خانمها، بهترین دوران در کل بارداری محسوب میگردد، چرا که با ورود به این سه ماه، حالت تهوع صبحگاهی خود را از دست داده و احساس بهتری دارید. یادتان باشد که اکنون بهترین فرصت است تا برای به دنیا آمدن ریزدونهتان برنامه ریزی کنید. برای اطلاع از تغییرات بدن در سه ماهه دوم، تا انتهای این متن با ما همراه شوید.
در ادامه رشد جنینتان در سه ماهه اول بارداری، باید بگوییم که با ورود به سه ماهه دوم، کودک شما با سرعت بیشتری به رشد خود ادامه میدهد. یادتان باشد که بین هفته هجدهم تا بیست و دوم باید سونوگرافی انجام دهید تا پزشک، از روند رشد صحیح ریزدونهتان اطمینان حاصل کند. بایستی بدانید که در همین دوران جنسیت جنین شما مشخص میشود.
مشاهده دوره زایمان برای شما مادر باردار عزیز توصیه میشه، چون به شما کمک می کنه تا با روند زایمان آشنا بشید و یک زایمان با خاطره قشنگ داشته باشید. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید:
بهترین تغذیه در دوران بارداری
داشتن تغذیهای سالم و مقوی در دوران بارداری، به رشد صحیح ریزدونه تودلیتان، کمک شایانی خواهد کرد. امروزه به خانمهای باردار توصیه میشود که تا حد امکان از مصرف غذاهای فرآوری شده و مدت دار بپرهیزند و تا جایی که میتوانند از غذاهای سالم، مقوی و تازه استفاده کنند. مصرف مکملهای غذایی و ویتامینها در این دوران برای شما تجویز میشود.
از شش گروه مواد غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روغن و چربی
- شیر و لبنیات
- گوشت و جایگزینهای پروتئینی
- سبزیجات
- میوهها
- نان و غلات
سعی کنید تا حد امکان از هر کدام از گروههای مواد غذایی، در هر وعده خود استفاده کنید. به خانمهای باردار توصیه میشود که سعی کنند وعدههای غذایی خود را بیشتر کرده و در هر وعده، مقدار کمتری از مواد خوراکی را استفاده نمایید. با مصرف تمامی موارد گفته شده، میتوانید تغییرات بدن در سه ماهه دوم بارداری را با آگاهی بیشتری پشت سر بگذارید.
وضعیت جنین در سه ماهه دوم بارداری
با شروع سه ماهه دوم بارداری، جنین به سرعت به رشد خود ادامه میدهد. با شروع این دوره، قد جنین ۹ سانتی متر و وزن ۴۰ گرمی میباشد. ریزدونه شما جای خود را در داخل شکمتان ثابت کرده و حالا دیگر صاحب یک اثر انگشت است. قلب جنین شما به طور متوسط در حدود ۲۵ لیتر دو طول روز خون پمپاژ میکند و اسکلت بدن شکل گرفته و از حالت غضروفی به استخوانی تغییر پیدا کردهاست.
کم کم توانایی در شنیدن جنین در حال افزایش میباشد. یادتان باشد که مواظب واژهها و عباراتی که در طول روز به کار میبرید باشید. ریزدونه در شکم شما قرار داره ولی به طور کامل متوجه تمام حرفهایی که با خودتان، همسر و یا حتی وقتی با خودش حرف میزنید، میشود. سعی کنید از سخنانی الهام بخش و عاشقانه در هنگام صحبت کردن استفاده کنید. تحقیقات نشان داده که جنین از هفته پانزدهم بارداری به بعد، میتواند استرس و حالات نگرانی پدرش را تشخیص داده و تاثیر بگیرد. پس خیلی مهم است که پدر نیز در خوب کردن احساسات خود به خصوص زمانهایی که در خانه است، کوشا باشد.
نشانههای خطرناک در سه ماهه دوم بارداری
اگر این نشانهها را در اثر تغییرات بدن در سه ماهه دوم بارداری دیدید، مانند خونریزی، سرگیجه شدید، درد یا گرفتگی شدید شکم، افزایش وزن شدید یا خیلی کم دیدید، به پزشک مراجعه کنید.
ماه عسل دوران بارداری
یادتان باشد که سه ماهه دوم، بهترین دوران در کل بارداری شما محسوب شده و تغییرات بدن در سه ماهه دوم بارداری، به آرامی طی میشود. بهترین زمان برای لذت بردن از دوران بارداری، این سه ماهه است که در طول آن، حالتان بسیار خوب است و احساس شادمانی میکنید. خریدن وسایل سیسمونی، سفر رفتن و قرارهای دوستانهتان را در این سه ماهه بگنجانید.
دوره مراقبت نوزاد برای مادران آگاه، بهترین هدیه ای است که می تونید به خود و فرزندتان بدهید. تو این دوره ما یک کتاب رایگان رو به عنوان هدیه برای شما مادر آگاه در نظر گرفتیم. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید:
انتخاب نوع زایمان(طبیعی یا سزارین)
چه بخواهید به صورت طبیعی زایمان کنید و چه به صورت سزارین، باید ورزش کنید. بسیاری از متخصصین توصیه میکنند که اگر در دوران بارداری، پزشک برای شما ممنوعیتی در نظر نگرفتهاست، از هفته ۲۰ بارداری به بعد ورزشهای دوران بارداری را آغاز کنید.
آمادگی برای زایمان طبیعی
اگر قصد دارید تا زایمان طبیعی را تجربه کنید، باید بدانید که پیش از زایمان، باید دو آمادگی لازم را کسب کنید:
- اول: انجام ورزشهای دوران بارداری
- دوم: آگاهی از تکنیکهای کاهش درد زایمان طبیعی
درباره زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچههای بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کردهام. از همان سالها به نوعی مادر معنوی بچههای بهزیستی بودهام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچهها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقهمندی به بچهها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچهدار شدن در والدین جا بیاندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.
سایر نوشته های زهرا نوایی