تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری
به سه ماهه اول بارداری خوش آمدید. این سه ماهه، از هفته اول بارداری شروع و تا هفته سیزدهم به طول میانجامد. این سه ماهه، جزو سختترین دوران بارداری یک خانم محسوب میشود. برای اطلاع از تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری، با ریزدونه همراه باشید.
شروع دوران بارداری
در اوایل دوران بارداری، جنین به اندازه یک دانه لوبیا میباشد. این دانه در داخل کیسه آب، در حال تکان خوردن است. دهان، بینی، پلکها و آلت تناسلی جنین درحال بوجود آمدن است. دوران بارداری، یکی از قشنگترین اتفاق زندگی یک خانم است. از سختترین دوران بارداری، سه ماه اول بارداری میباشد. حالت تهوعهای صبحگاهی و بی اشتهایی از دیگر تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری میباشد. قلب جنین در سه ماه اول بارداری تشکیل میگردد. برای اطلاع از تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری، همراه ریزدونه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر، حتما فیلم مربوط به بارداری در دو دقیقه را ببینید.
مشاهده دوره زایمان برای شما مادر باردار عزیز توصیه میشه، چون به شما کمک می کنه تا با روند زایمان آشنا بشید و یک زایمان با خاطره قشنگ داشته باشید. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید
رشد اندامهای بدن جنین
برای اطلاع از تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری تا انتهای مقاله، ریزدونه را همراهی کنید. سه ماهه اول، در حدود سیزده هفته میباشد. در طول این سه ماهه، جنین همواره با سرعت به رشد خود ادامه میدهد. مغز جنین همراه با دیگر اندامهای او مانند نخاع و قلب، به سرعت در حال رشد کردن است. در سه ماهه اول بارداری، تغییرات هورمونی در بدن مادر، باعث ایجاد حالتهای متفاوتی برای او میشود. اگر مادر باردار از این شرایط آگاه شود، این دوران را بهتر گذران میکند. همچنین، با تغییرات فیزیکی بدن خود در سه ماهه اول بارداری، با اعتماد به نفس بیشتری رو به رو میشود. اگر خانم باردار دچار نگرانیهایی در این مورد شد، باید از پزشک کمک بگیرد.
تعویق افتادن پریود نشانه بارداری است؟
یکی از اصلیترین نشانههای بارداری، به تعویق افتادن زمان پریود شدن است.. یادتان باشد که بهترین زمان برای اقدام به بارداری، در زمان تخمک گذاری میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه و برنامه ریزی برای بارداری، میتوانید مقاله روند تخمک گذاری را مطالعه کنید.
بایدها و نبایدها در سه ماهه اول بارداری
مادران باردار، در سه ماهه اول بارداری خود، در هر وعده غذایی، باید از غذا کمتر استفاده کنند. سعی کنید وعدههای غذایی خود را بیشتر کنید. در هر وعده، غذای کمتری بخورید و در کنار آن به استراحت بیشتری بپردازید. افزایش هورمون پروژسترون در سه ماهه اول بارداری، باعث میشود که عملکرد دستگاه گوارش کند شود. این کند شدن عملکرد دستگاه گوارش سبب بروز حالت تهوع در فرد میگردد. به همین منظور توصیه میشود تا جایی که میتوانید، از خوردن غذاهای حجیم بپرهیزید.
بسیاری از خانمهای باردار، با شروع سه ماهه دوم بارداری، حالت تهوع خود را از دست میدهند. یادتان باشد که اگر باز هم دچار حالت تهوع شدید، نگران نباشید. این حالتها، هیچ آسیبی به جنین شما وارد نمیکند. بعضی از خانمها از اول تا آخر دوران بارداری، دچار حالت تهوع میشوند. در این رابطه از پزشک خود مشورت بگیرید. برای آگاهی از تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری، با ریزدونه همراه شوید.
دوره مراقبت نوزاد برای مادران آگاه، بهترین هدیه ای است که می تونید به خود و فرزندتان بدهید. تو این دوره ما یک کتاب رایگان رو به عنوان هدیه برای شما مادر آگاه در نظر گرفتیم. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید
ورزش در دوران بارداری
ورزش و پیاده روی در دوران بارداری، به سلامت سپری کردن تغییرات بدن مادر و جنین کمک میکند. همچنین، باعث افزایش انرژی مادر باردار میشود. اگر قبل از دوران بارداری خود ورزش نکردید، بهتر است تا هفته سیزدهم صبر کنید. هفته سیزدهم، آغاز سه ماهه دوم بارداری شما است. یادتان باشد که از ورزشهای جدی و سنگین به خصوص در ناحیه شکم، بپرهیزید.
علائم سه ماهه اول بارداری
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، یکی از اصلیترین نشانههای بارداری یک خانم، تکرار نشدن عادت ماهیانه او می باشد. به دلیل افزایش ترشح هورمونها، ممکن است دچار خستگیهای مفرط، بی حالی، حالت تهوع و حتی بدخلقی شوید. لازم است بدانید که بسیاری از خانمها در این دوران بی حوصله میشوند. گاهی اوقات، بسته به شخصیتشان حتی پرخاشگری میکنند. اگر نوک سینههایتان میسوزد، سوزش سردل دارید و در زمان اقدام به سر میبرید، میتوانید شک کنید که باردار هستید. اگر نسبت به یک سری از خوراکیها ویار شدید داشتید و نسبت به یک سری دیگر از خوراکیها و حتی آدمها حس انزجار کردید، اینها از نشانههای باردار شدن شما میباشد.
- یکی دیگر از نشانههای باردار بودن، یبوست است. اگر دچار این اختلال شدید، سعی کنید مصرف مایعات را بیشتر کنید.
منبع babycenter
درباره زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچههای بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کردهام. از همان سالها به نوعی مادر معنوی بچههای بهزیستی بودهام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچهها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقهمندی به بچهها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچهدار شدن در والدین جا بیاندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.
سایر نوشته های زهرا نوایی
دیدگاهتان را بنویسید