چگونه مادر بهتری باشیم؟

من چگونه میتوانم مادر بهتری باشم؟ من میخواهم یه مادر عالی باشم! تمام سعیم را میکنم، اما نمیتوانم!
قبل از هرچیز باید از خود بپرسیم که من از دید چه کسی میخواهم مادر عالی باشم؟ از دید مادرم؟ خانواده؟ جامعه؟ اصلا مادر عالی بودن به چه معناست؟
من میخواهم بتوانم به عنوان یک مادر متناسب با هر سن کودکم به او اسباب بازی ها و کتابهای مفید بدهم، خواب و خوراکش را برنامه ریزی کنم، نظم زندگی را یادش دهم و پاسخگوی تمامی نیازها و سوالات او در جریان زندگیش باشم، اما وقتی نمیتوانم همیشه کار درست را در قبالش انجام دهم دچار موجی از احساسات منفی میشوم. پر میشوم از احساس اضطراب و حس گناه، ترس، شرمندگی و ناامیدی… و به این حرف اطرافیانم میرسم که شاید حق با آنها باشد، من واقعا مادر عالی نیستم!!!
از طرفی دیگر، آن چه که در فضای مجازی و جامعه به من نمایش میدهند هم به استرس و نگرانی من اضافه میکند.
تعادل بین نقش مادری و نیازهای شخصی
آنچه که همه ما در فضای مجازی میبینیم، یک مادر کامل و بی نقصی است که خانهاش برق میزند! غذای خانگی مقوی پخته! لباسهای زیبا به تن خود و بچهاش میکند. در شغلش بسیار موفق و درجه یک است. انگار بچهای دارد که هرگز گریه نمیکند و هیچ مشکلی هم از زمان تولد تا به الان نداشته و ندارد.
کودکی که نه کمبود خواب و نه کثیف کاری دارد. بد غذا هم نیست. همهچی در رویاییترین حالت خود پیش می رود! و اینها همه باعث میشود که من فکر کنم پس فقط این منم که مادر خوبی نیستم!
مدیریت استرس در مادری کردن
اگر تو هم احساس ناکافی بودن را داری، بگذار تا به تو بگویم که تو تنها نیستی! من به عنوان یک روانشناس مادر و کودک که در عین حال یک مادر هم هست، به تو میگویم که من نیز مانند تو نمیتوانم مثل این تصاویر و فیلمهای مجازی زندگی کنم و راستش را بخواهی، هیچ مادری نمیتواند شبیه این تصاویر زندگی کند و اینها به معنای واقعی کلمه یک شوآف دادن در فضای مجازی است و رنگ واقعیت ندارد و میدانم که مادر بودن به خودی خود چقدر پیچیده و سخت است. همین شوآف دادن است که به مادران این حس را منتقل میکند که مادر خوبی نیستند. مادرانی که مدام به دنبال بهتر شدن هستند و همین طرز تفکر اشتباه است که به مادران فشار و استرس زیادی را تحمیل میکند.
دریافت کاپ قهرمانی، برای مادر خوب بودن
میدانم که در جامعه و فرهنگ ما چه فشار و استرسی به مادران وارد میشود تا کاپ قهرمانی بهترین مادر دنیا را بگیرند!
اما واقعیت زندگی این نیست و روند روزگار طور دیگری پیش میرود. به همین خاطر، من دکتر مریم جلالی، به عنوان یک مادر و یک روانشناس مادر و کودک که ۱۸ سال به طور تخصصی مشاور مادران بسیاری در زمینه تربیت و رشد کودکانشان بودم، به همراه تیم ریزدونه سعی کردم تا تمام دانش، تجربه خود و دیگر مادرها را در قالب یک دوره آموزشی مجازی به تو گفته و تو را آگاه کنم تا در دوران مادرانگیت آرامش بیشتری را تجربه کنی و دست از مادر کامل بودن، مادر عالی و بهترین مادر دنیا بودن و دریافت کاپ قهرمانی از جامعه برداری…
در دوره مجازی هنر مادری: دنیای یک زن بعد از مادر شدن، سعی کردیم تا به شما نشان دهیم که چه مدل مادر بودن در روزگار الان، هم برای خود، هم برای فرزندان و هم برای خانوادهمان مناسب است.
مادری که بین نیازهای خودش و فرزندش تعادل ایجاد میکند. نه مثل مادرهای قدیم است که از خودش دست میکشد و در آینده به فرزندانش وابسته میشود و نه مثل مادرهایی است که فقط خود را میبینند و بی خیال فرزند و زندگی خانوادگیشان میشوند. مادری که بلد است هم خودش را و هم کودکش را ببینید و یک تعادل مناسب و کافی بین نقش مادری کردنش با نیازهای شخصی خودش ایجاد کند.
مدل های مختلف مادری که در فرهنگمان وجود دارد را عنوان کردیم و به مضرات مادر کامل و بی نقص بودن، مضرات مادر خوب و عالی بودن و فواید یک مادر خوب کافی بودن پرداختیم. یعنی همان مادری که بلد است بین نیازهای خودش با فرزندش تعادل ایجاد کند.
آموزشهای لازم برای مادران جدید
مادر خوب کافی یعنی مادری که میتواند تعادل را بین نیازهای خود و فرزندانش ایجاد کند و میداند کجاها میتواند انرژی مضاعف بگذارد و کجاها میتواند سهل گیرانهتر برخورد کند.
از آنجایی که برای تهیه این دوره مجازی، زمان و هزینه بسیاری صرف شده تا جمعآوری، فیلمبرداری، تدوین شود و با کیفیت بالای صدا و تصویر به دست شما برسد، پس شامل پرداخت هزینه میباشد. هزینهای جزئی که به بهتر شدن آینده شما و فرزندتان برای یک عمر کمک میکند. هزینهای که میارزد پرداخت شود تا در قبال آن، تمام این تجربیات زیسته و آگاهیهای کسب شده به شما منتقل شود.
امید داریم این دوره مجازی به رشد و آگاهی مادران جامعه ما بیفزاید و باعث شود که مادران و فرزندان سالمتر و شادتری داشته باشیم.
اگر تو هم میخواهی در دوران مادرانگیت، با آرامش و آگاهی بیشتری مادری کنی، به نیازهای خودت در کنار نیازهای فرزندت پاسخ دهی، ازت دعوت میکنم تا به جمع ما مادران بیایی. اینجا با هم یاد میگیریم که در کنار رسیدگی به نیازهای فرزاندانمان، مراقب حال خوب خودمان هم باشیم.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با دوره مجازی هنر مادری: دنیای یک زن بعد از مادر شدن، روی لینک زیر کلیک کنید.
هنر مادری: دنیای یک زن بعد از مادر شدن ـ دکتر مریم جلالی(مجموعه کامل)