نقش پدر در یک بارداری سالم (آپدیت ۱۴۰۲)
به عنوان یک پدر همراه، باید بدانید که دوران بارداری، با یکسری تغییرات هورمونی در بدن خانمتان همراه است و همین امر سبب میگردد تا خلق و خوی همسرتان نیز اندکی دچار تغییر شود. اگر با تغییرات بدن همسرتان در هر یک از سه ماهه بارداری آشنا شوید، آنگاه به راحتی او را درک کرده و میتوانید اوقات خوشی را با همسرتان سپری کنید. اما اگر با تغییرات این دوران آشنا نباشید، آنگاه هر حالت و رفتار همسرتان(به خاطر تغییرات هورمونی ناشی از بارداری) را به خود گرفته و منجربه نارضایتی و ناخشنودیتان میشود. در ادامه با ریزدونه همراه باشید تا با نقش پدر در دوران بارداری آشنا شوید.
همراهی پدر در دوران نه ماهه بارداری
دوران بارداری، دورانی مملو از انتظار و شادی است. فکر به دنیا آمدن ریزدونه تودلیتان، آنچنان لذت، شادی و شور و شعفی را در بدنتان لبریز میکند که حتی فکر کردن به لحظه در آغوش گرفتنش هم میتواند اشک شوق بر گونههایتان بیاورد و یا بی اختیار لبخندی بر لبتان بنشاند. همین طور از طرفی، این دوران با استرس و نگرانی هایی نیز همراه است. فکر کردن به روند خلقت باشکوه است، اما بعضی از خانمها ممکن است به علت فکر کردن مداوم به مواردی چون:
موارد استرس زا مادر در دوران بارداری
- روز زایمان،
- دردهایی که در دوران بارداری به سراغشان میآید،
- حالت تهوعهای ناشی از بارداری،
- ویار به انواع بوهایی که پیش از دوران بارداری، خانمتان عاشقش بوده،
- حتی در بعضی موارد، ویار به خود شما،
- و مواردی از این دست،استرس گرفته و آرامش را از خود بگیرند.
در مواردی این چنینی، باید حواس همسرتان را از تمرکز بر موارد منفی این دوران برداشته و به لحظه در آغوش گرفتن ریزدونهتان جلب نمایید. به تفاوت زندگیتان، قبل و بعد از ریزدونه اشاره کنید و حرفهای دلنشینی به او بزنید.
به عنوان یک پدر، شما نیز در این خلقت بزرگ با همسرتان شریک شدهاید. درست است که او فرزندتان را درون وجودش پرورش میدهد، اما شما نیز میتوانید با گفتار، رفتار و کردارتان در رشد جنین داخل شکم مادرش تاثیر گذارید. بهتر است بدانید که از هفته ۱۵ بارداری، جنین داخل شکم مادر، حتی از استرسهای پدرش آگاه خواهد شد.
اگر استرس کاری، مالی و مواردی از این دست دارید، حتما بهتان پیشنهاد میکنیم که به خاطر ریزدونهتان هم که شده، آرام باشید و تکنیکهای کاهش استرس را یاد بگیرید. بیشتر با همسرتان در مورد این حس (پدر و مادر شدن) صحبت کنید، اگر همسرتان ممنوعیت پیاده روی ندارد، با او به پیاده روی رفته و بر روی نکات مثبت زندگیتان تمرکز کنید و به خاطر آن شکرگزار باشید. یادتان باشد که افراد شکرگزار، به تقریب هفت سال بیشتر زندگی می کنند و شادی بیشتری در زندگیشان دارند.
میتوانید از این تکنیکها نیز برای غلبه به استرستان استفاده کنید. به این جمله باور داشته باشید که آن کس که این معجزه را در وجود همسرتان قرار داده، قادر خواهد بود روزیاش را هم برساند.
اگر هنوز بچه دار نشدید، بهتر است که به شرایط خود پیش از بارداری همسرتان سامان داده و از نظر کاری و مالی در وضعیت متعادلی باشید و سپس اقدام کنید، اما اگر همسرتان باردار شدهاست و شما فرصت رسیدگی به امورتان را نداشتید، بهترین کار این است که تلاش کنید و از خداوند کمک بگیرید. مثبت نگر باشید و این دیدگاه را در خود پرورش دهید که همه چیز در زندگی شما خیر است و به خوبی و خوشی پیش میرود.
اگر امکان شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان را نداشتید، میتوانید از دوره آموزشی آمادگی برای زایمان ریزدونه که توسط متخصصین بیمارستان رویال انگلیس تهیه شدهاست استفاده کنید. با تشویق همسرتان به یادگیری مواردی چون ورزشهای دوران بارداری، شیوه کاهش درد زایمان، روند انجام زایمان و… او را برای داشتن یک زایمان عالی و راحت ترغیب کنید.
نقش پدر در سه ماهه اول بارداری
در ادامه مطلب نقش پدر در دوران بارداری، باید بگیم که سه ماهه اول بارداری حساسترین سه ماه بارداری، پیش از سه ماهه آخر می باشد. سه ماه اول، زمانی است که ریزدونهتان، در وجود مادر تثبیت می شود. بنابراین بهتر است که در این سه ماهه با پزشک در ارتباط باشید و از ممنوعیات این دوران، تغذیه بارداری و همچنین مصرف انواع داروها و ویتامینها بپرسید. بعضی از غذاها و خوراکیها در این دوران ممنوع است که باید از پزشکتان در مورد آن بپرسید. علائم سه ماه اول بارداری شامل:
- تهوع صبحگاهی
- تغییرات خلق و خوی
- بی حالی و کم انرژی بودن
- تغییر در تمایلات جنسی
- خستگی مفرط
- استرس و اضطراب
- گرایشات عجیب و غریب
این موارد و مواردی از این دست، در این دوران بارداری طبیعی است. ( هرچند که بهتر است در صورت شدت گرفتن، حتما از پزشک کمک بگیرید)
باید این عوامل را شناخته و در صورت بروز آن آگاه باشید و به همسرتان خرده نگیرید. برعکس دلداریش داده و در کارهایش او را یاری دهید.
نقش پدر در سه ماهه دوم بارداری
در ادامه مقاله نقش پدر در دوران بارداری، به سه ماهه دوم بارداری میرسیم. این سه ماهه، بهترین دوران بارداری محسوب شده و به اصطلاح به آن ماه عسل بارداری گفته میشود. در همین سه ماهه است که پزشک اجازه مسافرت کردن را به مادر میدهید و همچنین مادر میتواند برای تهیه سیسمونی و تمییزی خانه خود پیش از زایمان اقدام کند. هرچند که انتظار داریم پدر مهربان و آگاه ما هم در این کارها، مادر را همراهی کند. سه ماهه دوم، بهترین زمان است که به آخرین سفرهای دو نفره خود پیش از آمدن ریزدونهتان بپردازید و لذت ببرید. هرچند که هرچقدر که بیشتر لذت ببرید، احساسات بهتری را به ریزدونهتان نیز منتقل میکنید.
نقش پدر در سه ماهه سوم بارداری
سه ماه آخر بارداری نیز، دوران حساسی میباشد. در این سه ماه، ریزدونهتان، آخرین مراحل تکامل خود را طی میکند و بدن مادر آمادگی لازم را برای زایمان پیدا می کند. اگر زایمان سزارین را انتخاب کرده باشید، پزشک، زمان دقیق زایمان را به شما خواهد گفت و میتوانید برای زایمان برنامه ریزی کنید.
اما اگر انتخابتان زایمان طبیعی باشد، بهتر است که آمادگیهای لازم پیش از زایمان طبیعی، مانند تکنیکهای تنفس، شیوه های کاهش درد زایمان و مواردی از این دست آشنا باشد.
در این سه ماهه آخر، بیش از هر زمانی دیگر، باید مراقب همسرتان باشید و اگر مواردی چون پارگی کیسه آب، دردهای شدید زایمانی که با دفعات زیاد و فاصلههای کم رخ میدهد را در وجود همسرتان مشاهده کردید، حتما به بیمارستان مراجعه کنید. همچنین اگر همسرتان به شما گفت که دچار خونریزی شدهاست یا دردهای غیر معمول شکمی و کمری دارد، حتما پزشک را در جریان گذاشته و در صورت شدت گرفتن، به پزشک مراجعه کنید.
پدر عزیز، بابت تمام همراهیها، کمکها و حس مسئولیتهایی که دارید، ازتان متشکریم. بدانید که شما نیز در این امر خلقت سهیم بودهاید و حالا آماده میشوید تا لقبی جدید در زندگی به دست آورید. لقبی که وقتی شما را با آن صدا میزنند، قلبتان سرشار میگردد از شور و عشق زیستن. لقبی به نام بابا…
دوره مراقبت نوزاد برای مادران آگاه، بهترین هدیه ای است که می تونید به خود و فرزندتان بدهید. تو این دوره ما یک کتاب رایگان رو به عنوان هدیه برای شما مادر آگاه در نظر گرفتیم. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید
درباره زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچههای بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کردهام. از همان سالها به نوعی مادر معنوی بچههای بهزیستی بودهام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچهها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقهمندی به بچهها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچهدار شدن در والدین جا بیاندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.
سایر نوشته های زهرا نوایی
دیدگاهتان را بنویسید