زایمان سزارین در دو دقیقه
زایمان سزارین، یک نوع جراحی محسوب می شود. جالب است بدانید که نام دیگر این نوع از زایمان، رستم زایی یا رستمینه میباشد و فقط در مواردی برای خانم باردار تجویز میشود که امکان زایمان طبیعی وجود نداشته باشد. سزارین از طریق برشی بر روی شکم و رحم انجام میگیرد.
درست است که خیلی از مادران باردار ترجیح میدهند که به جای زایمان طبیعی از سزارین سود ببرند اما بایستی بدانید که این نوع از زایمان برای مادر مشکلاتی نیز پدید میآورد. در ادامه با ریزدونه همراه شوید تا از شرایط زایمان سزارین مطلع گردید.
مشاهده دوره زایمان برای شما مادر باردار عزیز توصیه میشه، چون به شما کمک می کنه تا با روند زایمان آشنا بشید و یک زایمان با خاطره قشنگ داشته باشید. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید
چه زمانی سزارین انجام میشود؟
لازم است که بدانید در شرایطی که روند بارداری شما به طور طبیعی و بدون مشکلات پیش برود، زایمان شما به احتمال زیاد به صورت طبیعی انجام میگیرد، اما ممکن است در مواردی روند زایمان با مشکلاتی مواجه شود که در این صورت زایمان به صورت سزارین برای شما صورت میپذیرد. اگر سلامتی مادر یا جنین به خطر بیفتد، از زایمان سزارین برای حفظ جان مادر و جنین استفاده میکنند.
روند انجام زایمان سزارین
- از شب قبل از زایمان سزارین، به مدت هشت ساعت، شما نباید چیزی بخورید یا بنوشید.
- یادتان باشد که از شب قبل کارهای خود و ریزدونهتان را به طور کامل انجام بدهید و اگر مقدور بود، دوش بگیرید.
- روز زایمان در اتاق عمل، به شما سرم وصل میکنند تا بتوانید از طریق آن به راحتی تغذیه شوید و مایعات و در صورت لزوم دارو بگیرید. پس از این کار، به شما یک سوند وصل میشود تا در طول عمل به راحتی بتوانید مثانه خود را تخلیه کنید.
- اکنون زمان آن است که داروی بی حسی دریافت کنید. دکتر بیهوشی یک آمپول در نخاع شما تزریق میکند تا خیلی سریع ناحیه شکم شما را بی حس گرداند. به این داروی بی حسی، اپیدورال گفته میشود. به هنگام سزارین موضعی، شما میتوانید بلافاصله پس از به دنیا آمدن جنین، او را در آغوش بگیرید. در موارد اورژانسی، هنگامی که پزشک تصمیم میگیرد در زمان کوتاهی جنین را خارج گرداند، از بیهوشی عمومی استفاده میکند.
- هنگامی که تمامی مقدمات زایمان فراهم گشت، پزشک یک برش افقی در زیر شکم شما ایجاد میکند که گاهی ممکن است این برش به صورت عمودی نیز باشد که از ناف به سمت بالای ناحیه تناسلی شما ایجاد میگردد. پس از آن که جنین از شکم خارج شد، بند ناف و به دنبال آن جفت را خارج میکنند و سپس محل برش را بخیه می زنند. یکی از مشکلات بعد از زایمان سزارین، احتمال به وجود آمدن عفونت در قسمت بخیه میباشد.
- برای آنکه مواد موجود در دستگاه گوارشی شما در هنگام عمل، از مری به مجاری تنفسی شما راه نیابد، به شما میگویند که از هشت ساعت قبل ناشتا باشید.
چه تعداد از مردم گرایش به انجام عمل سزارین دارند؟
آمارها اعلام میکنند که تعداد بسیار زیادی از خانمها تمایل دارند که به شیوه سزارین جنین خود را به دنیا آورند. جالب است بدانید که ایران دومین کشور از نظر انجام زایمان سزارین در دنیا میباشد. این نوع از زایمان به علت آن که درد بسیار کمتری از زایمان طبیعی دارد بین خانمها بسیار مرسوم و پر طرفدار است.
دوره مراقبت نوزاد برای مادران آگاه، بهترین هدیه ای است که می تونید به خود و فرزندتان بدهید. تو این دوره ما یک کتاب رایگان رو به عنوان هدیه برای شما مادر آگاه در نظر گرفتیم. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید
عواملی که سبب میشود در حین زایمان طبیعی، پزشک تصمیم بگیرد زایمان شما را سزارین انجام دهد
- هنگامی که تعداد ضربان قلب جنین کم شدهباشد و جنین در وضعیت بحرانی قرار بگیرد.
- روند انجام زایمان کند شده و یا به طور کل متوقف شود.
- وزن و اندازه جنین بسیار بزرگ باشد و از دهانه رحم به راحتی عبور نکند
- و سایر مواردی از این دست، پزشک تصمیم میگیرد تا خیلی سریع مادر را سزارین کند.
مواردی که سبب میشود، پزشک از قبل، زایمان سزارین را برای مادر تجویز کند
- به هنگامی که زمان چرخیدن جنین شما گذشته باشد و جنین هنوز نچرخیده باشد.
- مادر بیماری داشته باشد، به عنوان مثال بیماری قلبی و تحمل کردن دردهای طبیعی برای او خطر ساز گردد.
- در صورت وجود بارداری چند قلویی که احتمال زایمان را با خطراتی مواجه کند.
- اگر زایمان قبلی سزارین بوده و امکان زایمان طبیعی وجود نداشته باشد و سایر مواردی از این دست، پزشک برای شما زایمان سزارین را تجویز میکند و تاریخ دقیق آن را برای شما قرار میدهد.
- لازم است بدانید در مواردی که زایمان قبلی شما سزارین باشد، میتوانید زایمان بعدی را به صورت طبیعی انجام دهید. برای اطلاع از نحوه زایمان طبیعی پس از سزارین، با پزشک خود در ارتباط باشد.
این زایمان که در بین خانمهای باردار بسیار شایع و معمول است، دارای خطراتی نیز میباشد
- که از جمله این خطرات میشود به خونریزی شدید اشاره کرد، زایمان سزارین نزدیک به دو برابر بیشتر از زایمان طبیعی با خونریزی همراه است.
- بالا رفتن خطر تشکیل جفت سر راهی یا جفت چسبیده در بارداریهای بعدی
- به دلیل زایمان زودتر از موعد، ممکن است که ریزدونه شما دچار مشکل تنفسی گردد
- عوارض بیهوشی بعد از عمل شامل سردرد، سرگیجه و حالت تهوع برای مادر
- به دلیل آن که بین یک تا سه هفته جنین زودتر از رحم خارج میشود، ممکن است تبعاتی برای ریزدونه شما داشتهباشد که از جمله آن میتوان به چاقی، دیابت، آسم و دیگر مشکلاتی از این قبیل اشاره کرد.
درباره زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچههای بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کردهام. از همان سالها به نوعی مادر معنوی بچههای بهزیستی بودهام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچهها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقهمندی به بچهها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچهدار شدن در والدین جا بیاندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.
سایر نوشته های زهرا نوایی
دیدگاهتان را بنویسید