لایو زردی نوزاد – با متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان
لایو همراه با دکتر سونا اسلام پور (متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان)
بخش اول لایو زردی نوزاد
- علت زردی نوزاد چی هست و چرا زرد میشود؟
- چه نوزادانی احتمال زردی گرفتنشون بیشتر هست؟
- زردی طول کشیده به چه معناست؟
- چه موقع زردی نوزاد خطرناک میشود؟ آیا زردی میتواند منجربه مرگ نوزاد شود؟
- حد مجاز عدد زردی چقدر است؟ از چه عددی به بالا زردی خطرناک میشود؟
آیا فرزند شما از زردی رنج میبرد؟ آیا از رنگ زرد پوست و چشمان فرزندتان نگران هستید؟
اگر جوابتان به این سوالات مثبت است، دوره آموزشی زردی نوزاد را از دست ندهید.
- لایو آموزشی علت گریههای دوران نوزادی و شیرخوارگی، با محوریت کولیک و رفلاکس، با خانم دکتر میترا صحراگرد
- لایو شیردهی نوزاد و شیرخوار با دکتر سونا اسلام پور
بخش دوم لایو زردی نوزاد
- راه حلهای درمانی زردی را لطفا بگید. آیا به درمان طب سنتی اعتقاد دارید و توصیه میکنید؟
- گاهی اوقات پدر و مادر نوزادشون را که دچار زردی شده به خانه میبرند و زیر دستگاه در خانه نگهداری میکنند، آیا شما به عنوان یک متخصص این کار را قبول دارید و اجازه میدید که بچه را به خانه منتقل کنند؟
- آیا مادری که بچه اولش دچار زردی شده باشه، امکان داره بچههای بعدیش هم دچار زردی شوند؟
- اگر مادری که خودش دچار زردی شده باشد، امکان دارد بچهاش هم دچار زردی شود؟
اگر به تازگی مادر شده اید، یا در فکر مادر شدن هستید، شاید بخواهید در مورد شیردهی بیشتر بدانید. یک راه عالی برای یادگیری در مورد شیردهی، مشاهده دوره شیردهی به نوزاد است. برای مشاهده دوره روی عکس زیر کلیک کنید
- لایو آموزشی گفتار درمانی نوزاد، شیرخوار و کودک، همراه با خانم سیما مقام پور(گفتاردرمانگر)
- لایو ۲۸ روز اول زندگی(دوره نوزادی)، همراه با خانم دکتر حبیبی
بخش سوم لایو زردی نوزاد
- یک مادر باردار، برای پیشگیری از دچار شدن نوزادش به زردی، چه کارهایی میتواند انجام دهد؟
- آیا مصرف کاسنی، آب انار، آب زرشک و… در دوران بارداری، میتواند باعث جلوگیری از زردی نوزاد به هنگام تولد شود؟
- زردی تا چندماهگی بالا و پایین میشود؟
- آیا امکان دارد که نوزاد را زیر دستگاه بخوابونیم و زردیش کاهش پیدا کند ولی به محض بیرون آوردن از دستگاه دوباره بالا رود؟ تا چند ماهگی زردی ادامه دارد؟
- چه زمانی زردی به شیرمادر مربوط می شود؟ آیا زردی شیرخوار ۵۰ روزه (بالای یک ماه سن) به شیر مادر برمیگردد؟
- آیا زردی نوزاد، به گروه خونی پدر و مادر هم ربطی دارد؟ آیا زردی ناشی از ناسازگاری خونی والدین است؟
- آیا دیابت بارداری، منجربه زردی نوزاد میشود؟
- آیا خوردن سمنو در دوران بارداری، در پیشگیری از زردی نوزاد، موثر است؟
- روزی چندبار پوشک نوزاد باید عوض شود؟ از کجا میفهمیم که شیرمادر برای نوزادمون کافی است؟
- آیا گروه خونی جنین را میتوانیم پیش از تولد متوجه بشیم؟
لایو آموزشی شیردهی به نوزاد، همراه با خانم دکتر سونا اسلامپور، فوق تخصص نوزادان
زردی نوزاد ۵۰ روزه:
همانطور که خانم دکتر در این لایو اشاره کردند، زردی نوزاد را باید جدی گرفت!
زردی علارغم اینکه موضوع پیش پا افتادهای به نظر میرسد، از نظر متخصصین کودکان، موضوعی بسیار مهم و جدی تلقی میشود که اگر با آن به درستی برخورد نشود، میتواند آسیبهای بی شماری را در آینده کودک به وجود آورد. اگر زردی کنترل نشود، میتواند به مغز آسیب رسانده و باعث خشکی بدن، ناشنوایی، عقب افتادگی و اتفاقات ناخوشایند بسیاری در آینده نوزاد شود. پس از شما خواهش میکنیم که در صورت بروز زردی، حتما حتما به پزشک مراجعه کرده و تحت نظر قرار بگیرید تا زردی نوزادتان به طور کامل خوب شود.
بعد از زایمان و ترخیص شدن از بیمارستان، به شما توصیه میشود که ۲ روز بعد، مجدد به پزشک مراجعه کنید. علت این امر، معاینه نوزاد از نظر زردی می باشد. اگر در طی ۲۴ ساعت اول تولد، زردی مشخص شود، ممکن است که نشان از بیماری باشد و باید به پزشک مراجعه کنید.
متخصصین انتظار دارند که زردی، نهایت تا دوهفتگی، به صورت خود به خود، توسط بدن نوزاد درمان شده و از بین برود، ولی اگر این اتفاق نیفتاد و عدد زردی مدام رو به افزایش بود، نوزاد شما باید حتما تحت نظر قرار بگیرد و عدد زردیاش چک شود. در نوزادان نارس، بروز زردی دیرتر رخ میدهد و ممکن است تا سه هفتگی هم طول بکشد.اگر زردی نوزاد شما با خواب آلودگی همراه است، این میتواند نشانه خطر محسوب شود. همچنین زردی میتواند نشان از وجود یک عفونت در بدن نوزاد شما باشد.
در بعضی از بچههای شیرمادرخوار، این زردی ممکن است طولانی شده و حتی تا دوماهگی به طول انجامد. اما، آنچه که اهمیت دارد این است که نوزاد شما تا زمانی که زرد است، باید تحت نظر پزشک باشد. ممکن است که پزشک به شما بگوید که زردی شیرخوار شما به خاطر شیرمادر است و به شما اطمینان دهد که این زردی خطرناک نیست. در هرصورت، آگاهی از علت زردی، انواع زردی و راههای درمان آن، میتواند به پدر و مادر قوت قلب داده و آنها را آگاه سازد که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند. در دوره آموزشی زردی نوزاد، خانم دکتر اسلامپور، متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان، به طور کامل در رابطه با زردی، زمان به وجود آمدن، راههای درمانی و اعتقادات اشتباهی که در رابطه با زردی نوزاد وجود دارد و میتواند به نوزاد شما آسیب برساند، صحبت میکنند. ما در ریزدونه اعتقاد داریم که هرچقدر که آگاهی شما در رابطه با دوران حساس نوزادی فرزندتان بیشتر شود، ترستان بسیار کمتر شده و در مواقع حساس و بحرانی میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
چرا زردی نوزاد دوباره بر میگردد؟
زردی تا یک ماهگی مدام بالا و پایین میشود. وقتی نوزادی که دچار زردی شده از بیمارستان مرخص میشود، پزشک به مادر توصیه میکند که شیردهی به نوزاد را ادامه دهد، به طوری که نوزاد در روز بین ۶تا۸ پوشک خیس کند. یادتان باشد که هرچقدر که ریزدونه شما شیرکافی بخورد و پوشک بیشتری کثیف کند، این زردی از بدنش زودتر میرود. مادر باید به قدر کافی غذا بخورد که شیر داشته باشد و بتواند به نوزادش شیردهد.
وقتی نوزاد از بیمارستان ترخیص شد، پزشک توصیه میکند که دو روز بعد، برای چک کردن عدد زردی نوزاد، والدین مجددا مراجعه کنند. هیچ وقت یک نوزادی را که دچار زردی شدهاست و حالا زردیش پایین آمده را رها نمیکنند و حتما به والدین توصیه میکنند که ۴۸ ساعت بعد، مجددا برای اندازه گیری عدد زردی مراجعه کنند. طبق صحبتهای خانم دکتر اسلامپور، فوق تخصص نوزادان، نوزادانی هستند که تا ۵ بار در ماه اول تولد(دوره نوزادی) برای زردی بستری شدهباشند. پس این مسئله را جدی بگیرید و اگر شما هم دارای نوزادی هستید که دچار زردی شده، زیر دستگاه گذاشتید، عدد زردی پایین آمده و بعد دو روز که مراجعه کردید، دوباره عدد بیلی روبین بالا رفته و بچه زرد شده، ناراحت نشید. این اتفاق تا یک ماه اول ممکن است که تکرار شود. پس حتما توصیه پزشک مبنی بر ویزیت مجدد را جدی بگیرید. اگر دیدید که نوزاد شما زودتر از دو روز بعد از ترخیص، مجددا ظاهرش زرد شد، همان موقع به پزشک مراجعه کنید و تا دو روزگی صبر نکنید.
زردی طول کشیده به چه معناست؟
متخصصین انتظار دارند، در بچههایی که به موقع به دنیا آمدهاند، بعد از دو هفته، زردی تمام شده باشد و دیگر بچه ظاهرش زرد نباشد. در بچههای نارس و با وزن کم، متخصصین تا سه هفته انتظار دارند که زردی به طور کامل تمام شود. اگر بیشتر ازین زمان زردی طول بکشد، به آن اصطلاحا زردی طول کشیده گفته میشود. در زردی طول کشیده توصیه میشود که حتما عدد زردی را از آزمایش خون بدست بیاورند، که پزشک مطمئن شود که جای نگرانی نیست، یعنی، همان فاکتور خوبی است که قرار است به مرور حل شود و مشکل بیماریهای کبدی هم وجود ندارد.
بعد ازین، پزشک، نگران دوتا فاکتور دیگر است، یکی عفونتهای ادراری هست که به خصوص در نوزادان پسران بسیار بالاست و دیگری مشکلات تروئیدی است. آنچه که چک میشود، در ابتدا یک آزمایش کشت ادرار است و دیگری نتیجه تیروئید در آزمایش غربالگری ۳تا ۵روزگی نوزاد است که بدانند عدد آن نرمال بوده یا خیر. آنچه که اهمیت دارد، این است که وقتی مشخص شد که ریزدونه شما، نه فاکتور مستقیم زردی بالایی دارد، نه مشکلات کبدی و نه عفونتهای ادراری، پزشک این زردی را زردی شیر مادر اعلام میکند و به پدر و مادر اطمینان میدهد که این زردی خطرناک نیست. به دلیل کامل نشدن کبد بچه و زردی حاصل از شیرمادر، ممکن است این زردی، حتی تا ۶۰ روزگی، طول بکشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تکامل کودک از نوزادی تا خردسالی
مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در زمستان
مراقبت کانگورویی: ارتباط نزدیک و طبیعی با نوزاد
آیا می توان شیر مادر و شیر خشک را با هم مخلوط کرد؟
افزایش شیر مادر؛ ۸ نوع خوراکی موثر شیرافزا
علائم اولیه و دیررس گرسنگی در نوزادان چیست؟
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درسته که میگن آب انار برای زردی بچه خوبه ؟
سلام عزیزجان، به هیچ عنوان، این اعتقاد اشتباهی هست که در دوره زردی نوزاد، خانم دکتر اسلامپور به طور کامل در خصوص اعتقادات اشتباهی که در مورد زردی نوزاد وجود دارد توضیح میدهند.