درمان افسردگی پس از زایمان (آشنایی با علائم)
از هر صد خانمی که مادرمیشوند، به طور میانگین، یک نفر بعد از زایمان، افسردگی را تجربه می کند. جالب است بدانید که نشانههای این نوع از افسردگی، مشابه افسردگی در زمانهای دیگر می باشد. از علائم افسردگی بعد از زایمان میشود به، عصبانیت، زودرنجی، کم خوابی، خستگی مفرط، بی اشتها یا کم اشتهایی و دیگر نشانههایی مشابه با آن چه گفته شد میباشد که به مدت دو هفته به طول میانجامد.
احتمال دارد در این دوران برای نگهداری از ریزدونهتون دچار مشکل بشوید، حتی ممکن است از پس کارهایی ساده نیز برنیایید و برایتان سخت و بغرنج باشد. در ادامه این مقاله، همراه ریزدونه شوید تا با نشانههای این نوع از افسردگی آشنا شوید.
دلیل این افسردگی چه میتواند باشد؟
احساس افسردگی بعد از زایمان، در اثر تغییرات هورمونی در داخل بدن شما رخ میدهد. امکان دارد گاهی دچار احساس پریشانی شوید یا حتی حس گناه پیدا به شما دست بدهد، به این خاطر که انتظار دارید با به دنیا آمدن ریزدونهتون، حس شادی پیدا کنید اما خلاف این اتفاق برای شما میافتد و به همین سبب دچار ناراحتی مفرط میشوید. به خودتون فرصت بدهید، کم کم به این شیوه جدید از زندگی عادت میکنید.
این افسردگی میتواند برای هر کسی اتفاق بیفتد و این تقصیر شما نیست. ممکن است حتی در نحوه ارتباط برقرار کردن با نوزادتون نیز دچار مشکل شوید. در ادامه با ریزدونه همراه باشید تا با افسردگی بعد از زایمان آشنا شوید.
کمک خواستن از دیگران
بی تعارف از دیگران کمک بگیرید. هیچ اشکالی ندارد. این نوع از افسردگی در بین خانمهایی که مادر میشوند عادی است. شما به سرعت بهبود یابید یا در طولانی مدت به این بیماری دچار شوید، این به خودتون بر میگردد که بخواهید سریع خوب شوید یا نه. اگر میخواهید به سرعت بهبود یابید، کمک گرفتن از دیگران را جدی بگیرید. کمکی که شما نیاز دارید، بستگی به شدت بیماری شما دارد.
افسردگی خفیف بعد از زایمان
این نوع از افسردگی به این علت که بسیار کم و جزئی میباشد، میتوانید با کمک گرفتن از عزیزان و دوستانتان به زودی آن را رفع کنید. دورهمیهای خانوادگی تشکیل بدهید، از خاطرات خوب خود با عزیزانتون صحبت کنید و درکل سعی کنید در طول روز فعالیتهایی را انجام بدهید که حالتون را بهتر و بهتر می کند. از اخبار منفی، آدمهای منفی به شدت دوری کنید. اینها فقط حال شما را بدتر میکند. به خودتون اهمیت بدهید.
اگر احساس ناخوشایند بیشتری دارید و حس میکنید که نمی توانید به تنهایی از پس آن برآیید، از پزشک خود کمک بگیرید. افسردگی بعد از زایمان شما اگر خیلی شدید باشد، ممکن است به مراقبت و درمان روانشناسی بیشتری نیاز خواهید داشت.
چه موقع افسردگی زایمان اتفاق میافتد؟
افسردگی بعد از زایمان، یک یا دو ماه بعد از زایمان اتفاق میافتد یا میتواند چندین ماه بعد از تولد ریزدونهتون رخ بدهد. حس غم، نگرانی، ناامیدی پس از به دنیا آمدن نوزادتون، از نشانههای ابن نوع از افسردگی میباشد که پس از زایمان بروز میکند. جالب است بدانید که خیلی اوقات، مادر افسرده در هنگام بارداری نیز دچار افسردگی بارداری شده و حال این افسردگی را به زایمان و پس از آن کشاندهاست. اگر از دوران بارداری خود به افسردگی دچار شدهاید، از دکتر خود کمک بگیرید.
حدود یک سوم از زنانی که به افسردگی بعد از زایمان دچار می شوند، علائم آن را در دوران بارداری حس میکنند و این نشانهها تا بعد از زایمان نیز ادامه خواهد داشت.
خستگی مفرط بعد از زایمان
بسیاری از خانمهایی که مادر شدهاند، بعد از زایمان، خیلی خسته می شوند. افسردگی باعث میشود که مادر احساس کند خیلی خسته و بی انرژی است، بی انرژی میشود و حال و حوصله انجام کارهای ساده را نیز ندارد.
راههای خروج از افسردگی بعد از زایمان
برای آن که با این افسردگی مقابله کنید، باید یک سری فعالیتها را به طور مداوم در برنامه روزانه خود بگنجانید. از جمله این فعالیتها میتوان به قرار گذاشتن با دوستان، دیدن فامیل و دورهمی اشاره کرد. سعی کنید تا جایی که میتوانید و فرصت دارید، در جمعهای دوستانه و خانوادگی خود ظاهر شوید. راه دیگر ورزش کردن است. ورزش کردن انرژی بدنی شما را افزایش می دهد، متابولیسم بدنتان را نظم میبخشد. اگر بتوانید زیر نور خورشید پیاده روی کنید که عالی است. این کار انرژی زیادی در بدن شما میسازد و این انرژی از شدت افسردگی زایمان میکاهد. شما میتوانید درباره افسردگی بعد از زایمان، با دیگر مامانها در انجمن از هم بپرسیم ریزدونه، تعامل کنید. در این انجمن سوال خود را می پرسید و دیگر مادران بر اساس تجربیات خود به شما پاسخ می دهند.
درباره زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچههای بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کردهام. از همان سالها به نوعی مادر معنوی بچههای بهزیستی بودهام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچهها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقهمندی به بچهها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچهدار شدن در والدین جا بیاندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.
سایر نوشته های زهرا نوایی